1 jaar LUS

De eerste twaalf LUS-maanden zitten erop! Tijd om even stil te staan bij hoe het is gegaan.

De start

Een bedrijf opzetten doe je niet zomaar. Vooral de eerste maanden kwam er véél op me af; een logo (laten) ontwerpen, een website en promotiemateriaal maken, social media inrichten, de ruimte aankleden en eigen maken, workshops uitwerken en plannen, voorbeelden maken en natuurlijk iedereen vertellen over LUS!

Op gang

Al vrij snel raakte mijn agenda voller en voller en druppelden de aanmeldingen binnen.

Er zijn verschillende workshops bijgekomen gedurende het jaar. Zo ben ik begonnen met houtbranden, ouder-kind workshops handlettering en brushlettering, een ouder-tiener workshop houtbranden en handlettering 2.0. Ik ben me vooral meer gaan richten op het vormgeven van letters, omdat hier toch wel mijn allergrootste passie ligt. Kinderfeestjes met verf sla ik voortaan over. Daar werd mijn vloerbedekking niet zo blij van! Al doende leert men 😉

Verder is Pinterest mooi aangevuld met borrelplanken die ik naast de workshops veel maak op bestelling. Ik heb ze helaas niet geteld, maar ik denk dat het er inmiddels meer dan 200 zijn. Het is heerlijk om zelf veel creatief bezig te blijven. Dat is wat mij drijft!

 

 

Doordat ik de workshops ook geef aan huis en op locaties kom ik nog eens ergens. Ik kom vast bij KnUS in Dongen, VU de Langstraat in Waspik, Theek5, Allerlei Kreatief in Etten-Leur en binnenkort ook bij Todaze in Geertruidenberg. Dat laatste is een nieuwtje!

Daarnaast heb ik veel superleuke mensen ontmoet. Vooral als deelnemers terugkomen, vind ik dat een mooi compliment. Net als alle reviewsterren op Facebook!

StruggLUS (als in de zin van struggles ;))

Ik wil geen perfect plaatje schetsen en ook bij LUS gaat het niet altijd over rozen.

De tijden van een zelfstandige zijn niet afgebakend en daardoor kun je altijd blijven werken. Ook ik viel in deze ondernemersvalkuil. Ik nam soms te lang aangesloten te weinig tijd voor mezelf. Daarom heb ik de kantoorbaan die ik er nog naast had opgezegd voor meer LUS-time. Het werd te veel. Inmiddels blok ik als eerste vrije tijd en dan de rest. Het is heel fijn om soms even niks te doen. Op die moment komen juist de beste ideeën opborrelen!

Voordelen

Onderweg is er vooral genoten! Genoten van al het moois wat er is gemaakt door deelnemers en het hele proces. Ik vind het mooi om de maatschappij een stukje trager te maken. We rennen allemaal al zo hard. Tijdens een workshop staan mensen even stil bij één ding en dat ontspant zichtbaar. Dat stukje rust gun ik iedereen!

 

 

Vooruitblik

Ondernemen is het allerleukste wat er is! Werken in loondienst gaat hem voor mij (hopelijk) niet meer worden. Ik gedij het beste bij vrijheid en flexibiliteit. Op deze manier komt creativiteit ook het beste tot zijn recht en ik kan jullie vertellen dat ook dit jaar er weer een heleboel workshops bij gaan komen!

En dromen mag natuurlijk altijd; een eigen workshopruimte aan huis, creatieve workshops in het buitenland, meerdere locaties… Wie weet!

Voor nu ben ik héél blij met hoe het gaat!

Thank you

En nog even een zoetsappig gedeelte.. Ik heb superveel te danken aan mijn ondernemende ouders en zussen. Het sparren met mensen die jou door en door kennen, is heel waardevol. Dank jullie wel! Verder een speciale dank aan alle deelnemers! Zonder aanmeldingen zijn er geen workshops. Ook een dikke merci aan alle opdrachtgevers en aan mijn lieve vriendinnen die me hebben geholpen bij grotere groepen. Jullie betekenen heel veel voor mij!

Win-alert

Jullie mogen mee feesten! Ik trakteer op een gratis workshops voor 2 personen naar keuze. Je kunt 1x kans maken via Facebook én 1x via Instagram. Je hoeft alleen maar in een reactie achter te laten welke workshop je wilt winnen en wie je mee wilt nemen. Heb je je al opgegeven of sta je op het punt om je op te geven? Geen probleem! Als je hebt gewonnen dan doe je kosteloos mee. Hier vind je alle workshops! Je mag natuurlijk ook voor iemand anders meedoen! Op vrijdag 18 januari maak ik de winnaar bekend!

 

 

De komende dagen is er voor deelnemers gigagezonde en tegelijkertijd overheerlijke cake van Praktijk Lathyrus uit Dongen. Ik heb nog een paar plaatsjes voor de workshop handlettering voor beginners van aanstaande dinsdagavond. Durf jij het aan? Aanmelden kan via de workshoppagina!

Als laatste maak ik nog even van de gelegenheid gebruik om een oproepje te doen. Wie weet er iemand die mijn leuke workshopplek met me wilt delen? Omdat ik er niet altijd ben is er letterlijk ruimte voor een andere ondernemer. Onder deze blog vind je meer informatie. Ik hoor het heel graag!

Leuk dat je meegelezen hebt en hopelijk tot ziens!

Liefs van Ilse

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *